# 5 Ikea Tistedal – Ikea Topmadras

Gå tilbage til den gamle webside eller se vores nye rangering her!

Tistedal har en kerne bestående af naturlatex. Dette giver madrassen en trykaflastende og åndbar evne, hvilket betyder at fugt fjernes, og der kommer luft til, som kan holde dig kølig og giver et dejligt soveklima. Stoffet omkring madrassen er udelukkende lavet af bomuld fra bæredygtige kilder. Vi fra Bedste Topmadras synes det er godt, da både latex og slidstærk bomuld gør topmadrassen bedre for miljøet end mange af de andre topmadrasser der kan købes på markedet. Læs vores anmeldelse nedenfor. 

Vi oplever Tistedal som en god og støttende topmadras. Du sover godt på topmadrassen, og du bliver ikke så varm i løbet af natten, hvilket betyder at du ikke sveder ikke så meget, hvilket er et af kendetegnene ved brug af latex. Vi synes dog ikke, at Tistedal var lige så behagelig som de andre topmadrasser.  

Du kan købe IKEA topmadrasser online og få dem sendt til dit hjem eller købe dem direkte i en butik. Forsendelsen starter fra DKK 49. Afhængigt af hvor du bor i Danmark, og hvilket leveringsalternativ du vælger, kan det koste et par hundrede kroner. Afhængigt af hvor i landet du bor, og hvor TISTEDAL Bäddmadrass, natur, 160x200 cmstort købet er, påvirker det også, hvor lang tid det tager, før de kan levere dine vare hjem til dig. Vi synes, det er meget negativt, især da IKEA er et så stort og kendt mærkeog vi mener at de bør tilbyde gratis hjemmelevering og ikke bede kunden om at betale flere hundrede kroner for at få deres produkt hjem. Hvis du ikke har en bil, kan det således være meget svært at få et produkt hjem og købe noget online fra IKEA. 

Endelig tilbyder IKEA åbent køb i 365 dage, hvis du vil returnere produktet. Du får dine penge retur, hvis produktet ikke er brugt, og du stadig har kvitteringen. IKEAs returproces fokuserer mest på, om du fortryder eller bemærker, at der er noget galt med produktet (f.eks. at du har fået den forkerte størrelse). Dette er et andet aspekt, der sænker IKEAs vurdering her på Bedste Topmadras, da du ikke har mulighed for at teste produktet derhjemme i en periode, hvilket i princippet gør det umuligt at købe en madras online fra IKEA. Du skal derfor tage hen til deres stormagasin, som kan være meget omstændigt, hvis du ikke har en bil. 

IKEA behøver ingen yderligere introduktion, kort sagt er det møbelfirmaet, der har formået at komme fra det lille Småland i Sverige og som nu er spredt over hele verden. Deres idé er at sælge billige og gode møbler, som du nemt kan samle derhjemme. En møbelgigant skal selvfølgelig have senge og madrasser i sit sortiment. 

Bedømt til 7,8 / 10 

At IKEA har valgt at producere Tistedal med en mere naturlig og bæredygtig latex samt bomuld er helt klart et plus for os, da vi sætter pris på mere bæredygtige produkter. God kundeservice og tilgængelig hjemmelevering, hvis du ønsker det, er også et plus i vurderingen. Det er dog negativt, at du ikke kan prøve topmadrassen helt risikofri, hvilket igen gør det vanskeligt at købe produktet online. At de har et 365-dages åbent køb af ubrugte produkter, og at deres “Sleep on it in 90 days” -garanti ikke gælder for topmadrasser, er et minus. Topmadrassen kunne efter vores mening godt være lidt mere behagelig, hvilket også er taget med i den samlet vurdering. Generelt kan du sige: Hvis du leder efter en god og holdbar topmadras til en lav pris, er Tistedal et godt valg. 

TISTEDAL Bäddmadrass, natur, 160x200 cm